İngiltere Öğrenci Vizesi Hakkında

İngiltere Öğrenci Vizesi, Birleşik Krallığa, dil eğitimi, lisans ve yüksek lisans eğitimi almak üzere gidecek olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını yakından ilgilendiren bir vize türüdür. İngiltere öğrenci vizesi 2 farklı şekilde hazırlanmıştır.

İngiltere öğrenci vizesinin ilk bölümünü Student Visitor Visa(Ziyaretçi Öğrenci Vizesi) oluşturur. İngiltere Student Visitor Visa,  İngiltere’de dil eğitimi almak isteyen öğrenciler için düzenlenmektedir. İngilizce düzeyi şartı aranmamaktadır. İngiltere ziyaretçi öğrenci vizesi 11 ay ve 6 ay olarak verilmektedir. İngiltere ziyaretçi öğrenci vizesi ile İngiltere’de çalışma imkânı bulunmamakta ve vize süresinin son ermesinin ardından bu vize türünün İngiltere’den de uzatılamaz. İngiltere ziyaretçi öğrenci vizesi süresinin uzatılmak istenirse Türkiye’den yeni bir başvuru yapılmalıdır..

İngiltere öğrenci vizesinin 2. Bölümünü ise uzun dönem İngiltere öğrenci vizesi kategorisi olan Tier 4 General Student Visa oluşturmaktadır. İngiltere Tier 4 General Student Visa için orta düzeyde (intermediate) İngilizce istenmektedir ve uluslararası geçerli bir sınav sonuç belgesi ile orta seviyesindeki İngilizceniz kanıtlanmalıdır. İngiltere uzun süreli öğrenci vizesi ile İngiltere’ye dil eğitimi almak üzere giden kişilere çalışma izni verilmemektedir. Yüksek lisansa giden öğrenciler ise haftada 20 saati geçmeme ön koşulu ile yarı zamanlı (part-time) çalışma imkânından yararlanabileceklerdir. İngiltere uzun süreli öğrenci vizesi süresinin son ermesinin ardından İngiltere’den işlem yaparak uzatabilirsiniz.

İngiltere öğrenci vize işlemleri için doldurulacak olan İngiltere öğrenci vize başvuru formu online olarak doldurulmalıdır.

İngiltere öğrenci vizesi işlemleri için son 10 yıl içerisinde alınmış ve seyahat sonrası en az 6 ay geçerliliği bulunan pasaportlar ile başvurularda bulunulmalıdır.

İngiltere öğrenci vizesi başvuruları direkt olarak İngiltere Konsolosluğuna yapılamayacaktır. İngiltere Konsolosluğu, İngiltere vize başvurularını İngiltere öğrenci vize işlemleri için çalışmalar yürüten temsilcilikler aracılığı ile yapılmaktadır. Fakat İngiltere Konsolosluğuna parmak izi uygulaması, biometrik fotoğraf çekimi ve İngiltere Konsolosluğunun gerek görmesi halinde mülakat verme üzerine gidilebilecektir. İngiltere öğrenci vizesi sonuçları hakkında kararı veren yine İngiltere Konsolosluğudur.

İngiltere Öğrenci Vizesi Kaç Günde Çıkar?

İngiltere öğrenci vizesi, vize işlemlerinizin normal seyrinde ilerlemesi halinde maksimum 3 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır. İngiltere Konsolosluğu bazı durumlarda başvurularınızı değerlendirilmesi için ek süreye ihtiyacı bulunurken ayrıca eksik evraklarınızın tamamlanması gibi süreçlerde bu 3 haftalık süreye dahildir.

İngiltere Öğrenci Vizesi Ücretleri

İngiltere öğrenci vizesi ücretleri, hangi öğrenci vizesi türünü seçtiğinize, İngiltere’de bulunulacak olan süreye göre değişmektedir. Ayrıca İngiltere öğrenci vizesi ücretleri İngiltere Başkonsolosluğu İstanbul ve İngiltere Büyükelçiliği Ankara makamlarınca belirlenmektedir. İngiltere öğrenci vizesi ücretlerini, vize işlemlerinizi için danışmanlık etmekte olan temsilcilerinizi aracılığı ile öğrenebilirsiniz

İngiltere Öğrenci Vizesi İle Çalışma İzni Var Mı?

Student Visitor Visa ile çalışma hakkı yoktur ancak Tier 4 General Student Visa ile gidecek olan kişiler Foundation lisans veya yüksek lisans yapma koşulu ile haftada 20 saat part time çalışılabilecektir.

İngiltere Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evrak Listesi

 

Min. 6 ay geçerli pasaport,(varsa eski pasaportlar),

Uçak rezervasyonu ,

Otel rezervasyonu ,

Dilekçe,

Kimlik fotokopisi,

Seyahat sağlık sigortası(tarafımızdan yapılmaktadır)
Cep telefonu numarası, iş yerindeki görevi,

İkametgah (e devletten alınabilir),

Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e devletten alınabilir)(kendisi, annesi, babası, eş ve çocuklar),

Var ise tapu fotokopileri, var ise araç ruhsat fotokopileri.

Okuldan izin yazısı

Yeni  tarihli öğrenci belgesi

Ayrıca öğrencilerden anne veya babanın sponsor olduğuna dair belgeler de istenmektedir.

  • Dilekçe,(sponsor olduğuna dair),
  • SGK hizmet dökümü,(4A) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek),
  • Şahsi banka hesap cüzdanları (Son 3 aylık hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan,güncel tarihli, maaş aldığı hesap olmalıdır var ise diğer hesaplarda alınabilir, dökümlerin banka kaşe imzalı olmalıdır ve banka imza sirküleri eklenmelidir),
  • Cep telefonu numarası, mail adresi,
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e devletten alınabilir)(kendisi, annesi, babası, eş ve çocuklar),
  • Var ise tapu fotokopileri, var ise araç ruhsat fotokopileri.
  • Çalışan ise: SGK hizmet dökümü,(4A) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), SGK işe giriş bildirgesi, Son 3 aya ait maaş bordrosu (firmadan kaşe ve imzalı), Faaliyet Belgesi (Orijinal, Güncel Tarihli), Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,  Şirket imza Sirküsü,  Son dönem Vergi Levhası,
  • Emekli ise: Emekli aylık belgesi(e-devletten alınabilir), SSK hizmet dökümü,(4A) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), Emekli maaşını aldığını net gösteren banka hesap dökümü.
  • İşveren ise: Bağkur hizmet dökümü,(4B) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), Faaliyet Belgesi (Orijinal, Güncel Tarihli), Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Şirket imza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası.
  • Devlet Memuru ise: SGK hizmet dökümü(4A) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), SGK işe giriş bildirgesi (uzun barkotlu), Resmi görev kimlik kartı, Bağlı bulunduğu odadan izin yazısı, Son 3 aya ait maaş bordrosu (firmadan kaşe ve imzalı),